Szczęśliwy remis.
książka serwisowa
Zwiń
X
-
książka serwisowa
Witam
Potrzebna pomoc.Sprawa wygląda tak.Kupiłem octavię 2 kombi w komisie.Przez pomyłkę przy zakupie facet dał mi inną książkę serwisową.Jako że komis jest 100km od mojego miejsca zamieszkania ustaliliśmy że wyślę mi ją pocztą no i na poczcie się książka straciła.Teraz moje pytanie czy i gdzie można się dowiedzieć przeszłości serwisowej samochodu.Zaznaczam że książka na pewno była bo ją widziałem i oglądałem .W salonie Skody pan powiedział że to są wewnętrzne dane ASO i nawet odpłatnie nic mi nie może poweidzieć także co ja mam teraz zrobić?
-
-
Ja dałbym sprzedawcy jakiś rozsądny termin i niech załatwia temat, aby klient był dopieszczony. Wyczuj sprzedawcę w rozmowie telefonicznej, jak on to widzi.
Przeglądałeś całą ks. i wszystkie wpisy w niej i jesteś pewien, że była to ks od tego auta, nie miał nic do ukrycia ten sprzedawca?
Ps. skoda, że taki początek :? , bądzmy dobrej myśli-iwszyscy żyli długo i szczęśliwie
Komentarz
-
-
Jeśli wysłał Poczta Polską to jest opcja śledzenia:
Tylko czy którymś z wymienionych tam rodzai przesyłki wysłał, bo nie każdy typ można śledzić u nichhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Re: książka serwisowa
Zamieszczone przez gacaW salonie Skody pan powiedział że to są wewnętrzne dane ASO i nawet odpłatnie nic mi nie może poweidzieć
Zamieszczone przez gacatakże co ja mam teraz zrobić?Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacaWitam
Potrzebna pomoc.Sprawa wygląda tak.Kupiłem octavię 2 kombi w komisie.Przez pomyłkę przy zakupie facet dał mi inną książkę serwisową.Zaznaczam że książka na pewno była bo ją widziałem i oglądałem
Komentarz
-
-
coś mi ta sytuacja grubymi nićmi szyta
ja się też już naciąłem, że książkę mi gość w komisie pokazywał innego samochodu i jak się kapnąłem (nie grała data pierwszego przeglądu) to komisant zrobił wielkie oczy i że niby sam nie zauważył, co mu dał właściciel samochodu :evil:
co do sprawy sądowej to jest słowo na słowo, komisant może Ci powiedzieć, że tej książki nigdy nie było - jak dla mnie sprawa nie do wygrania i nie warta świeczki
tak jak koledzy radzą - podjedź do kilku ASO i pogadaj, powiedz dla bajeru, że chcesz umówić duży przegląd + np. wymianę rozrządu ale chciałbyś wiedzieć co było wcześniej robione, aby zaplanować koszty lub coś w tym stylu - może się uda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maselek2Zamieszczone przez gacaW salonie Skody pan powiedział że to są wewnętrzne dane ASO i nawet odpłatnie nic mi nie może poweidzieć
Zamieszczone przez gacatakże co ja mam teraz zrobić?
[ Dodano: Wto 08 Lis, 11 04:58 ]
Zamieszczone przez 1 6 DJeśli wysłał Poczta Polską to jest opcja śledzenia:
Tylko czy którymś z wymienionych tam rodzai przesyłki wysłał, bo nie każdy typ można śledzić u nich
[ Dodano: Wto 08 Lis, 11 05:01 ]
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez gacaWitam
Potrzebna pomoc.Sprawa wygląda tak.Kupiłem octavię 2 kombi w komisie.Przez pomyłkę przy zakupie facet dał mi inną książkę serwisową.Zaznaczam że książka na pewno była bo ją widziałem i oglądałem
Komentarz
-
-
gaca, Łrze jak pies i tyle. Normalnie przyjmuje się że jak jest jakaś niejasność to domniemuje się uczciwość, dobrą wolę wśród ludzi, ale przy małym cieniu wątpliwości u sprzedawców można spokojnie domniemywać nieuczciwość, zwłaszcza handlarzy samochodów.
Jak ktoś wysyła książke, która nie jest taka gruba, to daje polecony piorytet i kosztuje go to zamiast przykładowych 2 zł, 3,5 czyli różnica żadna. Gość pod przykrywką zwykłej wysyłki wcisnął Ci ciemnotę i pokazywał inną książkę. Jeszcze jak słysze komis, to mi włos na plecach staje. :evil:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik79tak jak koledzy radzą - podjedź do kilku ASO i pogadaj, powiedz dla bajeru, że chcesz umówić duży przegląd + np. wymianę rozrządu ale chciałbyś wiedzieć co było wcześniej robione, aby zaplanować koszty lub coś w tym stylu - może się uda
A swoją drogą to w żadnym wypadku nie powinny być tajne dane i stacje obsługi pojazdów, szczególnie autoryzowane powinny mieć obowiązek wydawania takich wydruków, niech nawet będzie, że za drobną opłatą.
Komentarz
-
-
uhm, wiadomo, że ASO czyta to forum więc może lepiej nie pisać o ściemnianiu
A swoją drogą to w żadnym wypadku nie powinny być tajne dane i stacje obsługi pojazdów, szczególnie autoryzowane powinny mieć obowiązek wydawania takich wydruków, niech nawet będzie, że za drobną opłatą.
Szanowny Panie.
©koda Auto Polska SA pragnie poinformować, że nie możemy udostępnić oczekiwanych przez Pana danych związanych z historią serwisowania wskazanego samochodu, ponieważ tego typu informacji, zgodnie z wytycznymi Producenta, nie przekazujemy osobom trzecim. Informacje, o jakie Pan wnosi, przekazujemy wyłącznie na życzenie przedstawicieli Sądów, Prokuratur, Policji, czy innych urzędów państwowych.
Z wyrazami szacunku,
Zespół ©koda INFO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gaca©koda Auto Polska SA pragnie poinformować, że nie możemy udostępnić oczekiwanych przez Pana danych związanych z historią serwisowania wskazanego samochodu, ponieważ tego typu informacji, zgodnie z wytycznymi Producenta, nie przekazujemy osobom trzecim. Informacje, o jakie Pan wnosi, przekazujemy wyłącznie na życzenie przedstawicieli Sądów, Prokuratur, Policji, czy innych urzędów państwowych.
Komentarz
-
Komentarz